Een kinderfeestje organiseren voor je zoon is niet alleen leuk, maar vergt ook enige voorbereiding. Met deze zeven artikelen ben je in ieder geval al een eind op de goede weg om er een feestelijk geheel van te maken! Meer weten over het organiseren van een kinderfeestje? Kijk dan eens bij mijn artikel over kinderfeestjes organiseren.

Uitnodigingen voor het kinderfeestje

Een uitnodiging kan je natuurlijk zelf maken. Of gewoon een standaard kaartje kopen in de winkel. Kies je dan voor een kaartje wat helemaal past bij het thema, dan zit je uiteraard helemaal goed! Wat dacht je bijvoorbeeld van dit leuke dinokaartje? Zo maak je al een leuke start met het dinofeestje voor je zoon!

Themaslingers

Natuurlijk horen de slingers ook aan te sluiten bij het thema van je feestje. Daarvoor kan je zelf aan de slag of je koopt leuke kant-en-klare slingers bij de winkel of webshop. Die zijn er namelijk ook in allerlei varianten die prachtig passen bij uitéénlopende thema’s. Heb je geen speciaal thema, dan kies je uiteraard voor neutrale slingers, in lekkere gezellige kleuren! Zelf slingers maken hoeft niet ingewikkeld te zijn. Ideetjes hiervoor lees je in het artikel ‘zelf slingers maken’ op deze site.

Bordjes en bekertjes

Vraag jezelf af wat je wilt: gemak en kiezen voor wegwerpbordjes of ga je toch liever voor duurzaam? Dan is het wel fijn als het servies wat je gebruikt niet kapot kan. Het zijn toch kinderen die aan het spelen zijn en zeker ook uitgelaten zijn, waardoor het gevaar op omvallen extra groot is. Plastic bordjes en bekertjes die je jaren en jaren kunt gebruiken zijn dan een veilige keuze en je vergroot zo niet de afvalberg! Bij Ikea kan je bijvoorbeeld leuke artikelen vinden. Zoeken naar camping borden en bekers is eveneens een idee. Je kunt dan ook meteen eens kijken bij het campingservies voor kommen. Die kan je namelijk prima gebruiken voor chips of ander lekkers om neer te zetten bij het feestje. Omdat ze ook te koop zijn in hele gezellige kleuren staat het meteen feestelijk.

Knutselspullen voor het kinderfeestje

Op veel kinderfeestjes zal er geknutseld worden. Uiteraard hangt het van je knutselideeën af wat je hiervoor nodig hebt. Maar bijna standaard heb je nodig:

  • Papier of karton
  • Schaar
  • Lijm
  • Decoratiemateriaal
  • Potloden of stiften

Heel handig hierin zijn grote knutselpakketten. Hierin zit veel decoratiemateriaal zoals foam stickers, wiebeloogjes, glitters, gekleurd papier en bijvoorbeeld gekleurde veertjes. Natuurlijk hangt dit af van welk pakket je koopt, maar je bent vaak wel al een heel eind op weg. Lekker handig en je hebt meteen een opbergbox!

Schmink en tattoos op een kinderfeestje

Veel kinderen vinden het leuk als ze geschminkt worden. Heb je een griezelfeest? Dan kies je voor enge gezichten…Maar je kunt ook denken aan superhelden. Via internet kan je mooie voorbeelden vinden en er zijn boeken voor te koop. Wat dacht je bijvoorbeeld van ‘Schminken’ van Karen Harvey? Een boek met 30 prachtige schminkontwerpen. Vinden die gasten van je schminken niet stoer genoeg? Kies dan (of ook) voor plak-tattoos. Als dat niet stoer meer is…

Kleine cadeautjes

Uitdeelcadeautjes horen er eigenlijk ook wel bij. Je geeft de kinderen waarschijnlijk een tasje met lekkers of/en een klein aardigheidje mee als ze naar huis gaan. Maar ze zijn ook leuk als aardigheidje om te winnen bij spelletjes of wedstijdjes. Ga voor spulletjes die niet veel kosten, maar wel leuk zijn om te krijgen. Een bellenblaas is misschien afgezaagd, maar ze kunnen er wel even lekker mee spelen. Andere ideetjes hierbij zijn:

Uitdeelzakjes

Geef je de kinderen iets mee na afloop? Dan zal je dit ergens in moeten doen. Je kunt zelf van washandjes heel eenvoudig leuke knikkerzakjes maken. Daar kan je alle spulletjes/lekkers in doen en daarna kunnen de kinderen er hun knikkers in meenemen. Uiteraard geef je dan ook een zakje knikkers… Maar je kunt eveneens van karton een leuk tasje vouwen. Of je koopt het gewoon bij de winkel! Ook hierin heb je de keuze uit themazakjes of neutrale tasjes.

Afbeeldingen: RODNAE Productions, Vlada Karpovich

Door Wil

Jongensmoeder in hart en nieren van 4 ondertussen volwassen zoons. Schrijfster, copywriter, storyteller bij mijn eigen tekstbureau 'geWILde teksten'. En blogger/schrijfster voor mijn eigen sites: 'Genietcoach.nl' en 'Voorjongensmoeders.nl'. En in 'oprichting': 'Voormeisjesvaders.nl'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *