Just for boys: de leukste artikelen en activiteiten voor jongens!

Toen mijn jongens nog klein waren, liep ik er regelmatig tegen aan: hoe de maatschappij veel meer gericht is op kleine meisjes… Nu ben ik me echt wel bewust dat ik misschien een tikje bevooroordeeld was, maar toch. Kleding was vaak in veel grotere getale aanwezig voor meiden. Dingen die je meekreeg als cadeautje na een kinderhappening in Ahoy: meidenblad en nog meer meidenspul. En wat dacht je van sommige warenhuizen met hun schoolspullen! Heel raar, maar de HEMA had in die tijd alleen bloemetjes en roze aan kaftpapier en schriften! Gelukkig hebben ze dat ook ingezien en kwam er daarna toch ook neutraler spul en ook wel camouflage. En zo kan ik nog wel even doorgaan. O ja, of die ‘girls only’ evenementen. Er wordt met geen woord gerept over jongens die welkom zijn. Boys only? Bestaat niet. Als er al iets dergelijks voorbijkomt staat er steevast bij dat meiden ook welkom zijn…. Ach, is dat de angst dat je anders wordt beschuldigd van het achterstellen van vrouwen en dek je jezelf dus maar in? Dat er nog veel moet gebeuren op het vlak van vrouwengelijkheid zal ik zo ondertekenen, maar voor kinderen ligt het hier in Nederland toch echt wel anders…tenminste, dat is wel mijn ervaring. Om een lang verhaal maar even af te ronden: mocht je ook moeite hebben met dingen vinden die mannelijk zijn, hierbij leuke adresjes waar je mooie dingen kunt vinden voor je zoon! Uiteraard zal het regelmatig aangevuld worden als ik nog meer leuks tegenkom! Weet jij een aanvulling? Mail me (redactie@voorjongensmoeders.nl)!

Leuke adresjes voor jongenskleren

Machtige uitjes voor jongens

Oké, dat is een lastige, want jongens zijn net zo verschillend van elkaar als mensen in het algemeen, maar goed, ik ga toch een poging wagen en jij kan bepalen of jouw zoon het wel of niet leuk zal vinden!

Heerlijke boeken voor je zoon

Er zijn van die kinderboekenseries die veel knullen wel kunnen waarderen. Hoewel die knullen van mij niet veel met lezen hadden, waardeerde mijn jongste toch vooral de verhalen van De Grijze Jager die je nog altijd kunt kopen bij Bol.com. Eén van mijn andere jongens verzamelde de hele serie van Torak. Ook nu heel persoonlijk, maar leuke jongensseries zijn:

Voor boeken voor jezelf over jongens/zoons verwijs ik je graag naar mijn artikel over zonenboeken.

Afbeeldingen: Pixabay en Ron Lach