Een ridderfeestje is een stoer feest voor je zoon!

Veel jongens zijn gek op ridders. Dus een kinderfeestje met ridders als thema zal zeker een schot in de roos zijn. Hoe maak je van een partijtje een echt ridderfeest? Wat kan je doen op een ridderfeestje? Welke spelletjes kan je spelen? Vier je het thuis of ga je op pad? En hoe versier je je huis? Dit en nog veel meer over ridderfeestjes vind je in dit artikel!

Leuke uitnodigingen voor het ridderfeestje

Het eerste wat de gasten zien van het feest is de uitnodiging voor het kinderfeestje. Dus is het helemaal leuk als je ook de uitnodiging voor het ridderfeestje al helemaal in riddersferen maakt (of koopt). Misschien is een eigengemaakte kaart met een foto van je kind in ridderkleding wel een leuk idee? Of laat ze afdrukken. Liever een uitnodiging kopen voor het ridderfeestje? Geen probleem, want ook die bestaan!

Welke versieringen passen bij het thema ridders?

Uiteraard is het leuk als je versieringen het thema ridders heeft. Je kunt zelf slingers maken, maar er zijn ook al echte ridderslingers te koop. Leuke draaislingers, bijvoorbeeld! Heb je een wapen bedacht van het kasteel van de ridders? Dan kan je ook heel eenvoudig zelf een slinger maken door een lijn te haken of gewoon een touw op te hangen. Hier plak je driehoekjes aan (dubbelgevouwen plak je ze over het draad heen) en deze kleur je dan in de kleuren van het kasteel!

Een ridderfeestje is een lekker stoer themafeestje voor je zoon!

Wat kan je eten op een ridderfeestje?

Je kunt kiezen voor een prachtig gedekte tafel. Wat je ook eet, je maakt het natuurlijk helemaal af als je kiest voor ridderservetten en een riddertafellaken! En dat de ridders natuurlijk een koninklijk maal krijgen. Ridders zijn immers bewoners van het kasteel en mogen dus best op stand eten… Of je denkt echt ‘middeleeuws’ en laat de kinderen juist met hun handen eten. Kies maar gewoon voor echt lekker kindereten. Door de entourage eromheen aan te passen maak je het al helemaal in de juiste sfeer!

Wat kan je doen op een kinderfeestje met een ridderthema?

Uiteraard kies je voor spellen en knutsels die met ridders te maken hebben. Nu kan je heel veel gewone spellen gewoon een riddersfeer geven door net kleine dingen aan te passen. Een leuk bingospel met ridders als thema, bijvoorbeeld. Een ridderbingo kan je zelfs gewoon kopen. Je kunt ook andere gezelschapsspellen zelf maken. Wat dacht je van een ridderkwartet of ridders in plaats van ganzen bij het bekende ganzenborden?

Leuke spelideeën voor een ridderfeestje

Naast die aangepaste spellen kan je ook actieve spellen doen.

  • Verzin grappige spelletjes en noem het gewoon een riddertoernooi…
  • Maak zelf stokpaardjes en van iets zachts maak of koop je zwaarden. Je kunt dan een parcours maken die afgelegd moet worden met het stokpaard. Ondertussen staan er voorwerpen die ze om moeten gooien met hun zwaard. Wie is het snelst?
  • Voor wat oudere kinderen kan je ook een escaperoom maken door allerlei opdrachten en/of vragen te verzinnen die opgelost moeten worden voor ze weer een stukje verder komen. Hoe je zelf een escaperoom maakt lees je bij Createyourescape.be.

Leuke creatieve dingen voor een ridderkinderfeest

Er zijn meerdere dingen die leuk zijn om te maken met een ridderfeestje. Maak van karton een mooi ridderschild! Of wat dacht je van een zwaard van karton? Echte ridders hebben immers zwaarden! Je kunt ook van shirts een echt ridderhemd maken. Koop bijvoorbeeld grote witte shirts en knip hier de mouwen af. De kinderen kunnen het shirt dan versieren met textielstiften. Laat ze voorbeelden zien van ridders en dan kunnen ze zelf bedenken wat erop komt te staan! Print kleurplaten uit van ridders en/of kastelen! Of kijk eens of je mooie bouwplaten kunt vinden van een kasteel. Uiteraard niet te ingewikkeld, zodat ze goed te maken zijn op het feestje zelf. Of wat dacht je van een bouwplaat van een ridderhelm!

Jongens en ridderfeestjes: een prima combinatie!

Ridderverhalen op het ridderkinderfeest

Natuurlijk zijn verhalen over ridders ook helemaal goed. Zoek een kinderfilm op over ridders. Maak zelf een leuk poppenkastverhaal of verzin met de kinderen samen een spannend verhaal! Laat ieder kind de volgende zin of een paar zinnen verzinnen van het ridderverhaal. Heel leuk om te zien waar dat verhaal uiteindelijk op uit loopt!

Waar kan je heengaan?

Ga je toch liever op stap? Maar wil je wel iets met het onderwerp ridders doen omdat je zoon toch wel echt fan is? Natuurlijk ligt het voor de hand waar je dan heen kunt gaan! Inderdaad, een echt kasteel! Kijk eens bij een kasteel bij jou in de buurt. Diverse kastelen organiseren ook kinderfeestjes! Maar je kunt uiteraard ook zelf met de kids naar een kasteel gaan en daar in het park leuke dingen doen (als dit mag en mogelijk is). Of ga naar een park en doe daar leuke ridderspellen! Maar misschien wel veel leuker: doe een speurtocht!

Een ridderfeestje organiseren: hoe doe je dat?

Een ridderspeurtocht doen

Een ridderspeurtocht is hartstikke leuk om te doen. Misschien ben je zelf wel creatief en kan je de speurtocht zelf met leuke opdrachten uitzetten. Maar geen probleem als je hier geen zin in of tijd voor hebt, want je kunt een ridderspeurtocht ook gewoon kopen! Een ridderspeurtocht van Suus Kinderfeestjes doen betekent dat de kinderen op zoek gaan naar het zoekgeraakte ridderzwaard en onderweg ga je ook nog leuke ridderspellen spelen! Je krijgt er ook meteen ridderdiploma’s bij en naast een leuk verhaal heb je dus ook meteen leuke spelideeën, dus eigenlijk ben je dan al een heel eind op weg met je kinderfeestje!

Afbeeldingen: Pixabay

Door Wil

Jongensmoeder in hart en nieren van 4 ondertussen volwassen zoons. Schrijfster, copywriter, storyteller bij mijn eigen tekstbureau 'geWILde teksten'. En blogger/schrijfster voor mijn eigen sites: 'Genietcoach.nl' en 'Voorjongensmoeders.nl'. En in 'oprichting': 'Voormeisjesvaders.nl'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *