Bij een kinderfeestje zijn slingers natuurlijk onmisbaar. Je wil toch het huis feestelijk aankleden, nietwaar? Slingers zijn simpel te kopen, maar als je een beetje creatief bent zijn ze ook heel leuk om ze zelf te maken. We zochten een paar leuke voorbeelden voor je op!

Slingers knippen

Je kunt uit karton hele leuke slingers knippen of uit dikker gekleurd papier. Die kan je in allerlei vormen knippen. Als een soort wimpels of gewoon driehoekjes. Vouw het blad waaruit je gaat knippen dubbel. De vouwlijn is de kant waar je hem geheel over het lint heen zal hangen. Knip dus vanaf de andere kant een leuke vorm uit. Klap het geheel open, smeer lijm op een kant en zorg dat het lint tegen de vouwlaan aanligt voor je hem weer dichtklapt. Even goed aandrukken zodat beide kanten goed aan elkaar geplakt worden. Dit soort slingers kan je natuurlijk zo lang maken als je zelf wilt. Door voor verschillende kleuren te kiezen kan je het heel feestelijk maken.

Slinger met foto

Op dezelfde manier als hierboven kan je ook aan de gang met foto’s of andere afbeeldingen. Plak op het papier aan beide kanten een leuke foto. Of druk de foto’s er al op af met de printer en ga daarna aan het knippen en plakken. Het is dan alleen wel even vogelen waar je de afbeelding moet laten printen om zo juiste vorm uit te kunnen knippen voor je slinger.

Met cupcakes

De cupcake-papiertjes zijn prima om te gebruiken voor een slinger! Koop er in leuke kleurtjes en plak er een aantal met de bodem aan elkaar vast. Hiertussen plak je ook het lint. Vouw daarna de zijkanten een beetje uit. Of rijg door een stapel cupcake bodempjes een lint.

Rondjes in elkaar vastmaken

Koop verschillende kleuren karton en knip strookjes uit. Dit worden de rondjes. Je plakt de uiteinden aan elkaar. Ieder volgend rondje maak je door eerst het strookje door het voorliggende rondje te halen en dan het nieuwe rondje vast te plakken. Of maak hartjes!

Met crêpepapier

Koop crêpepapier en knip aan de zijkant kleine sneetjes (franjes). Daarna ga je het draaien en krijg je een prachtige slinger. Je kunt ze ook als een soort franjes ophangen. Of aan één kant inknippen en ze gewoon recht ophangen… Eigenlijk kan je gewoon je eigen fantasie laten gaan met dit product. Omdat crêpepapier in heel veel knalkleuren te koop is, is het niet ingewikkeld om er iets feestelijks van te maken. Het enige nadeel is dat je het vaak maar 1 keer kan gebruiken.

Slingers haken

Op zoek naar slingers die dus langer meekunnen? Dan kan je ze haken! Driehoeken haken en ze allemaal aan een gehaakt koord vasthaken. Voor de haakliefhebbers zal dit niet ingewikkeld zijn! Hoe mooi je de driehoekjes maakt is helemaal aan jou! Kies je voor 1 kleur of mag het best wat bonter allemaal? Uiteraard is het wel lekker feestelijk als driehoekjes in 1 kleur wel gemengd worden met driehoekjes in andere kleuren! Een leuk voorbeeld met patroonbeschrijving vind je bij Wimke.nl. Ben je meer vertrouwd met breinaalden? Ook dat kan natuurlijk.

Slingers van stof maken

Reepjes stof gebruiken die je over een lint heen vastmaakt kan eveneens een leuk idee zijn. Oude kleding zou je hiervoor kunnen gebruiken en als je het allemaal netjes opbergt kan je het prima vaker gebruiken. Lekker duurzaam!

Foto’s door Sam Lion, Lara Jameson, Snapturemoments

Door Wil

Jongensmoeder in hart en nieren van 4 ondertussen volwassen zoons. Schrijfster, copywriter, storyteller bij mijn eigen tekstbureau 'geWILde teksten'. En blogger/schrijfster voor mijn eigen sites: 'Genietcoach.nl' en 'Voorjongensmoeders.nl'. En in 'oprichting': 'Voormeisjesvaders.nl'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *