Bij veel jongens zijn dino’s populair. Bijna iedere zoon heeft wel een periode dat de dinosaurussen hem ontzettend boeien. En er zijn kinderen waarbij die interesse blijft hangen. Het is in ieder geval een heel leuk thema voor een kinderfeestje! Wat je kan doen op het dino feestje van je kind lees je hier. Met ideetjes voor spellen, versieringen en knutselwerk.

Uitnodigingen

Natuurlijk pas je als eerste de uitnodigingen aan, aan het thema van het feestje. Er zijn hele leuke dino-uitnodigingen die je kunt kopen. Bijvoorbeeld bij Bol.com. Maar je kunt ze ook prima zelf maken. Koop blanco kaartjes en laat je zoon leuke dino-plaatjes opzoeken op internet. Deze print je uit en laat je zoon ze op een leuke manier op het karton plakken. Jij (of je kind) schrijft verder alle gegevens op het kaartje. Denk hierbij aan de 5 w’s: wie, wat, waar, wanneer en waarom. Dan weet je zeker dat het alle info bevat die nodig zijn. Natuurlijk kan het nog makkelijker. Want je kunt ook gewoon een briefje met dino afbeeldingen op de computer maken en deze zo vaak uitprinten als nodig is.

Versieringen met dino’s

Ook de versiering is prima in dinostijl te houden. Dino slingers kan je zo kopen en zelfs dino ballonnen! Maar je kunt het je zelf nog veel makkelijker maken en een echt themapakket kopen. Hierin vind je:

 1 Happy Birthday-banner folieballonnen
– 9 caketoppers
– 60 tattoo dinosaurus
– 36 stuks ballonnen
– 4 grote folie ballonnen dinosaurus
– 2 kleine folie ballonnen dinosaurus
– 1 folie ballon boom
– 5 papieren tassels goud
– 2 deur decoratie groen

Zo ben je meteen in één keer klaar qua decoratie!

Maar denk ook aan zaken als een tafelkleed, bekertjes, borden, rietjes en servetjes. Ook die kan je heel leuk met dinootjes erop kopen.

Cadeautjes in dino-stijl

Is je kind een echte dinofan? Dan zal hij vast ook blij worden van dino-cadeautjes. Maar het is ook leuk om in de uitdeelzakjes die de gasten mee naar huis krijgen een klein dinootje te stoppen! Zo maak je het thema echt helemaal verweven in het feestje. En die traktatiezakjes zijn er ook al in Dino-uitvoering!

Leuk: een kleine dino als cadeautje

Spelletjes

Een thema voor het verjaardagsfeestje van je zoon is leuk, maar dan moet je er ook wel iets mee doen, natuurlijk. Pas je spellen dan ook aan het thema aan. Dit kan je doen door de gewone spelletjes iets te veranderen waardoor er opeens dino’s in voorkomen. Je zou kunnen denken aan:

 1. Dino memorie
 2. Kennisquiz over dino’s
 3. Dinootje-prik
 4. In plaats van ganzenborden wordt het dino-borden
 5. Platvoet films kijken
 6. Maak een eigen dino-kwartet spel
 7. Verzin een poppenkastspel over dino’s
 8. Een dinosaurus knutselen
 9. Speurtocht maken met dino-afbeeldingen of dino-vragen als opdracht tussendoor. Er zijn ook leuke Dino speurtochten te koop!
 10. Verstop in huis dino’s en laat ze die opzoeken
 11. Maak een soort escaperoom in huis waarbij de opdrachten over dino’s gaan

Naar dino’s toe

Er zijn best veel plekken waar je dino’s kunt tegenkomen. Oké, niet in het echt natuurlijk, maar een dino bos bezoeken is wel gewoon leuk. Een beetje afhankelijk van waar je woont en hoe oud de kinderen zijn. Welke dino-uitjes leuk zijn, lees je op mijn oude blog. Informeer eens bij deze uitjes of ze kinderfeestjes organiseren! Vaak wordt het dan toch net weer leuker dan er zelf zomaar heen gaan!

Botten graven

Heb je ergens een plek (in je tuin of een andere plek waar je naar hartenlust kunt graven…) dan zou je een plek kunnen nabootsen waar men op zoek is naar oude dino-botten. Natuurlijk probeer je het dan allemaal zo spannend mogelijk te maken!

Tip: huur een themakist

Er zijn aanbieders van themakisten. Dan huur je een kist waar van alles in zit om een feestje in dit thema te kunnen vieren. Per aanbieder is het natuurlijk verschillend wat erin zit, maar meestal zitten er verkleedspullen in, tips en spullen voor spelletjes en vaak ook nog een heel draaiboek. Ook over dino’s kan je themakisten vinden. Aan de ene kant is het weer een extra uitgave en natuurlijk kan je prima heel veel dingen zelf verzinnen en maken. Maar lekker makkelijk en inspirerend is het wel. En verkleedkleren voor 1 feestje koop je ook niet zo snel.

Afbeeldingen: Pixabay

Door Wil

Jongensmoeder in hart en nieren van 4 ondertussen volwassen zoons. Schrijfster, copywriter, storyteller bij mijn eigen tekstbureau 'geWILde teksten'. En blogger/schrijfster voor mijn eigen sites: 'Genietcoach.nl' en 'Voorjongensmoeders.nl'. En in 'oprichting': 'Voormeisjesvaders.nl'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *