Een jongensgezin is hartstikke leuk!

Ik heb er al vaker over geblogd op meerdere blogs of genoemd in artikelen bij klanten. De verwachting van anderen dat je vast een dochter wil als je een moeder met zoons bent. En dan dus enkel zoons. En andersom (met alleen dochters) zal het waarschijnlijk net zo zijn. Dat ik daar niet als enige nogal boos om kan worden, blijkt wel uit andere verhalen van jongensmoeders. Nee, ik hoef niet persé een dochter, want die mannen: ze zijn zo leuk! Wat ben ik blij dat ik de keuze helemaal niet hoefde te maken! En eerlijk gezegd merk ik dat ik juist gezinnen met hetzelfde soortje iets speciaals vind hebben…

Vier kids van hetzelfde soortje

Dan moet ik altijd denken aan een ontmoeting met een gezin met 4…dochters in Duitsland. We liepen een trap dwars door huizen op, die leidde naar wijngaarden en een kasteelruïne (Bernkastel om precies te zijn) en daar kwam een gezin naar beneden gelopen. Blijkbaar was ze net zo gefascineerd als ik…want we lachten al naar elkaar. En ja hoor, haar vierde (in een kinderwagen dus nog niet te zien) was ook een meisje. Ook zij hadden al gekeken, grinnikte ze.

Zusjes.

Mogen we alstjeblieft ook gewoon blij zijn met onze mannen (of dochter) gezinnen? Er hoeft niet altijd allebei aanwezig te zijn om gelukkig te zijn met je gezin! Als jij dat gevoel wel hebt, natuurlijk ben jij daar vrij in. Maar projecteer jouw gevoel dan even niet op die gelukkige papa’s en mama’s die apetrots op hun gezin zijn en echt niet zitten te wachten op vreemde veronderstellingen.

Dat juist die veronderstellingen zeer kunnen doen, weet ik uit ervaring. Mijn jongste was geboren en ik apetrots. Maar wat waren er veel mensen die daar commentaar op moesten geven. En wat voelde dat alsof ik mijn kind moest beschermen! Alsof hij persoonlijk werd aangevallen!

Trotse moeder met zoons

Dus bij deze: doorgaan tot een dochter is nooit een optie geweest! We wilden graag vier keer een gezond kindje en het ‘soortje’ maakte niet uit. En al die knullen vind ik alleen maar hartstikke bijzonder. Apetrots ben ik, als jongensmoeder en vandaar ook mijn site. Hoewel mijn mannen inmiddels de leeftijd van kind al gepasseerd zijn… 😉. Die passie blijft natuurlijk, want hoe oud ze ook zijn, het zijn en blijven wel mijn zonen! Dus blijven zonenboeken ook mijn hobby.

Maar goed, zoals gezegd ben ik niet de enige. Zo las ik wel een heel vreemd verhaal: je MOET een dochter hebben! Kijk, die opmerking heb ik dan toch weer niet naar mijn hoofd gekregen!

Moeder met zoons: wees maar trots!

Erfelijk bepaald

Volgens een onderzoek zou het erfelijk bepaald zijn of een man veel Y- of X-chromosomen aanmaakt en zou je dit kunnen aflezen aan het aantal zussen die rondlopen. Veel zoons? Dan zou de kans groot zijn dat ook zij veel zoons hebben. Heeft je man veel zussen? Dan zou je dus meer kans op een dochter maken. Hmm, laat dit hier nu voor geen kant kloppen. Mijn broer moest het doen met vier zussen, maar heeft zelf alleen zoons. En die zoons…op 1 jochie na zijn het verder (5) dochters waar zij papa van zijn! Mijn man heeft alleen zussen…en zelf dus alleen zoons. Ehm, ja, ik zou me daar dus ook niet te veel op blindstaren 😉.

Lieve moeder met zoons: tips nodig?

Heb je als moeder met zonen tips nodig voor feestjes, activiteiten, opvoeden of gewoon om aan jezelf toe te komen? Lees dan snel verder op Voorjongensmoeders!

Afbeeldingen: Pixabay

Door Wil

Jongensmoeder in hart en nieren van 4 ondertussen volwassen zoons. Schrijfster, copywriter, storyteller bij mijn eigen tekstbureau 'geWILde teksten'. En blogger/schrijfster voor mijn eigen sites: 'Genietcoach.nl' en 'Voorjongensmoeders.nl'. En in 'oprichting': 'Voormeisjesvaders.nl'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *