zoons, een handleiding voor moeders

Op zoek naar een leuk boek over zoons? Zoek niet verder, want ik heb hem gevonden: ‘Zoons, een handleiding voor moeders’ van Gerard Janssen is vooral een heerlijk boek. Weliswaar met leuke feiten en ideetjes, maar met een hele vette knipoog geschreven voor alle jongensmoeders. En dat maakt het juist zo’n leuk geschenk voor jouzelf, als jongensmoeder. Of natuurlijk voor je zus of vriendin die gezegend is met een zoon. Of als cadeautje als je weet dat ze een jongen gaat krijgen. Je kunt niet vroeg genoeg met de voorbereidingen beginnen, toch?

De perfecte schoondochter...volgens de 'echte' jongensmoeders ;-)

Een boek voor jongensmoeders: daar kon ik niet omheen

Een boek voor jongensmoeders: ze zijn best wel hier en daar te vinden. En ik heb er al meer over geschreven. Dus toen ik pas op een leuke beurs liep en dit boek tegenkwam, móest ik wel even kijken. De vrouw die erbij hoorde, bood me dit boek goedkoper aan én had ook nog een ander boek van dezelfde schrijver voor me, voor een prikkie vanwege schade. Ik kon het niet laten om het zonenboek mee te nemen…de ander heb ik laten liggen (waar ik achteraf wel spijt van heb, want man, wat een leuk boekje is dit. Dan was het grootouder boekje vast óók leuk!).

Overbezorgde jongensmoeders?

Wat maakt dit boek voor jongensmoeders anders dan anders?

Veel boeken voor moeders met zonen worden geschreven door moeders met zonen… Waarbij ze vaak hun eigen ervaringen beschrijven. Maar hoe leuk: dit boek is geschreven door een vader. Naast twee zoons heeft deze meneer ook een dochter. En daarmee ziet hij zelf de verschillen. Om moeders meer inzicht te geven in die jongenswereld is dit boek geschreven. En hoe…! O ja, hij heeft trouwens ook voor meisjesvaders een boekje geschreven. Ik hou me aanbevolen…

Uitleg over dino's voor jongensmoeders

Met humor geschreven voor jongensmoeders

Zoals gezegd is het een boek, of eigenlijk boekje want het is een klein formaat boek, geschreven met lekker veel humor. En ja, er worden zeker herkenbare dingen aangehaald, maar ook dat kan je met humor doen. Ik zou het boekje dan ook vooral aanbevelen als een grappig geschenk. Om lekker met een knipoog te lezen en te genieten. Tussendoor komen er ook experts aan het woord, dat dan weer wel.

Klein maar fijn

Het boekje is niet groot qua afmeting, maar telt wel bijna 150 bladzijden. Met veel illustraties die je vooral meevoeren naar de jaren zeventig (tenminste, dat is mijn gevoel erbij. Mijn eigen jeugd dus…).

Het boekje is niet recent geschreven en volgens de omslag zijn er al meer dan 35.000 van verkocht. Maar dat was dus al 2021! De nieuwste druk is trouwens wel herzien.

Ook te koop als luisterboek, maar eigenlijk denk ik dat je dan de charme van het boek helemaal misloopt…

Andere boeken van Gerard Janssen

De boekjes die ik al eerder aanhaalde kan je natuurlijk ook gewoon kopen. Maar de beste man heeft er nog veel meer geschreven. Ook fan geworden? Dan zijn de volgende boeken misschien ook wel iets voor jou! (Overigens is deze lijst niet compleet!)

Verder heeft de man ook nog boeken geschreven over tuinieren, mediteren en nog veel meer. Ook leuke invulboeken. Meer weten over zijn boeken? Kijk dan maar eens hier.

Afbeeldingen: van mijzelf

Door Wil

Jongensmoeder in hart en nieren van 4 ondertussen volwassen zoons. Schrijfster, copywriter, storyteller bij mijn eigen tekstbureau 'geWILde teksten'. En blogger/schrijfster voor mijn eigen sites: 'Genietcoach.nl' en 'Voorjongensmoeders.nl'. En in 'oprichting': 'Voormeisjesvaders.nl'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *