Jongens en bouwen: dat is echt wel een fijne match. Welk speelgoed daagt jouw zoon uit om een mooi bouwwerk te maken? Samen met jou of natuurlijk lekker alleen. Met constructiespeelgoed (of bouwspellen) wordt je kind gestimuleerd op meerdere terreinen, zoals creativiteit, technisch inzicht, motorische vaardigheden, maar ook samenwerken als ze samen een bouwsel maken. En ja, het is gelukkig ook nog altijd gewoon leuk én een uitdaging om het voor elkaar te krijgen. Welk constructiespeelgoed is leuk voor jouw zoon? We hebben 7 leuke ideeën voor jou, lieve jongensmoeder, opgezocht, maar natuurlijk is er nog veel meer mogelijk!

Kapla Bouwblokjes

200 grenenhouten plankjes waarmee je van alles kunt bouwen. Met 31 bouwvoorbeelden, dus er is meer dan genoeg variatie, zodat het heel lang leuk blijft om mee te spelen. Kinderen (en volwassenen!) kunnen uren bezig zijn en zo heerlijk met hun eigen fantasie bezig zijn. Want je eigen bouwwerk maken is net zo goed een leuke uitdaging. Geschikt vanaf 4 jaar.

Knikkerbaan V-tech Marble Rush Ultimate Set

Een zelf te bouwen knikkerbaan mag in dit lijstje natuurlijk niet ontbreken. Deze baan van maar liefst 128 onderdelen is echt supercool. De knikkers rollen door verschillende doorgangen, trechters en de mooiste bochten. Lichtjes en geluiden worden geactiveerd en er is zelfs een reuzenrad! Je kunt de baan met andere Marble Rush speelsets combineren, dus dat is ook leuk. Eerst bouwen en dan lekker spelen met je bouwwerk: wat wil een joch nou nog meer? Geschikt voor de leeftijd 4-12 jaar.

Clics bouwblokken

Duurzaam speelgoed, want de Clics blokken zijn gemaakt van gerecyclede kunststof. Deze rollerbox zit vol bouwpret en je vindt hier maar liefst 463 Clics in, 97 accessoires, bouwplannen en stickers. Je zoon kan een racewagenpark bouwen, een truck of bus of wat dacht je van een jetski? Geschikt vanaf 4 jaar.

Magformers Basic Set

Magnetisch constructie speelgoed is toch weer net anders bouwen dan met gewone voorwerpen. Deze set is een mooie set om met Magformers te beginnen. Het bestaat uit driehoeken en vierkanten. Je kind wordt uitgedaagd om de mooiste bouwwerken te maken. Je kunt zowel in 2D als in 3D bouwen. En uiteraard het geheel uitbreiden met andere sets. Geschikt vanaf 3 jaar.

K’nex

K’nex zal bij de meeste mensen wel bekend zijn. Constructiespeelgoed wat in elkaar klikt en uit heel veel verschillende voorwerpen bestaat. Daardoor kan je heel veel dingen maken, die ook nog eens kunnen bewegen. Er zijn talloze grote en kleine sets te koop. Heel goed voor het technisch inzicht van je zoon. Het voorbeeld wat wij hier laten zien is een auto, maar je hebt ook hele grote voorwerpen, zoals een reuzenrad. Deze auto is geschikt vanaf 7 jaar.

LEGO bouwblokken

LEGO is ook zo’n overbekend merk. Je kunt voor de mannen heel veel leuke themadozen kopen. Maar wil je echt iets kopen waarmee je hem stimuleert? Eigenlijk is een doos met enkel bouwblokken en wat poppetjes dan veel uitdagender. Misschien voor je zoon op het eerste gezicht niet, maar hij zal wel veel meer geprikkeld worden om zelf na te denken en zijn eigen fantasie te gebruiken en het spel wat hij ermee spelen wil! Geschikt vanaf 4 jaar.

Duplo doos

Ook voor de kleintjes geldt hetzelfde verhaal. Laat ze maar lekker bouwen met de grote Duplo blokken. Met poppetjes om er leuk mee te kunnen spelen! En lekker handig omdat de verpakking direct een mooie opbergdoos is. Je kindje kan er al vanaf anderhalf jaar mee spelen.

Afbeelding: via Pixabay

Door Wil

Jongensmoeder in hart en nieren van 4 ondertussen volwassen zoons. Schrijfster, copywriter, storyteller bij mijn eigen tekstbureau 'geWILde teksten'. En blogger/schrijfster voor mijn eigen sites: 'Genietcoach.nl' en 'Voorjongensmoeders.nl'. En in 'oprichting': 'Voormeisjesvaders.nl'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *