Student op kamers

Gaat je zoon op kamers wonen omdat hij gaat studeren en wil je hem graag iets geven? Dan wil je vast met iets aankomen waar je zoon iets aan heeft. Maar wat kan je nu voor die grote kanjer van je kopen? Natuurlijk die dingen die een zoon op kamers nu eenmaal nodig heeft. Of eigenlijk niet alleen die zoon op kamers, maar iedere zoon die op zichzelf gaat wonen. Want ook als je je eigen huisje of appartementje betrekt heb je immers spullen nodig!

Loslaten…

Je zoon heeft uiteraard meer nodig dan enkel jouw cadeau(s). Je kunt hem vanzelfsprekend van advies voorzien, maar het is wel zijn leefruimte. Laat hem dan ook zelf de keuzes maken, zodat zijn kamer echt helemaal zijn eigen ding wordt. Jij kan met hem gaan winkelen, als hij dat ziet zitten. Maar wil hij liever alles zelf online uitzoeken: helemaal prima toch! Geef hem daarin zijn eigen verantwoording, want hij zal vanaf nu toch vooral de dingen zelf moeten gaan doen. Ja, weer een kwestie van nog meer loslaten. Maar wees niet bang, hij zal vast nog van alles van je willen weten.

Servies voor je zoon op kamers

Je zoon zal toch moeten eten, nietwaar? Dus servies heeft hij sowieso nodig. Gaat hij echt in een eigen huis(je) wonen, dan kan je wel met een uitgebreider servies aankomen. Maar een jongen die op kamers woont en dus weinig eigen ruimte heeft, heeft vaak al genoeg aan een paar mokken en borden. Kop en schotels zijn nog helemaal niet nodig, want alles kan immers in die mokken. Natuurlijk heeft hij wel bestek nodig. En een paar glazen zijn vast ook wel welkom. Uiteraard kan je Ikea onveilig maken…Maar online winkelen is vanzelfsprekend ook mogelijk. Ook gewoon leuk om te geven zijn een paar bijzondere mokken. Met een leuke tekst, bijvoorbeeld. Of wat dacht je van een magische mok, waarbij er een afbeelding naar voren komt als de mok warm wordt door de koffie of thee! Er zijn zelfs echte ‘mannenmokken’ die magisch zijn, zoals deze Mancave mok van OneMillionMugs.

Schilderij

Natuurlijk wordt een kamer gezelliger als er iets aan de muur hangt. Maar wat koop je dan? Dat hangt vanzelfsprekend helemaal af van de interesses van je zoon. Koop iets met een afbeelding van iets wat hem boeit. Formule 1, voetbal, duiken, skiën of wat het dan ook zijn mag. Verder kan je denken aan een canvas of een variant waar je een foto op laat zetten van je zoon zelf of jullie als gezin. Nu zal de ene jongen dit heel leuk vinden en een ander totaal niet…dus dat moet je echt even zelf bepalen of dit gewaardeerd zal worden.

Planten

Een vertrek wordt veel gezelliger als er planten staan. Natuur is nu eenmaal goed voor ons, mensen. Dus waarom geef je hem geen mooie plant? Kies voor een plant die makkelijk te verzorgen is en bikkelhard is…zodat het een eitje voor hem is om hem mooi te houden. Je zou kunnen denken aan:

  • Cactussen
  • Vrouwentong
  • Palmlelie
  • Aloë Vera
  • Kamerklimop
  • Graslelie
  • Pannenkoekplant

Ontvoer je zoon naar het tuincentrum en laat hem zelf kiezen, dat kan natuurlijk ook nog. Het hangt van de ruimte in de kamer van je zoon af of je voor een mooie, grote plant gaat of juist voor diverse kleintjes (of beide, natuurlijk). Geen zin of tijd voor een bezoek aan het tuincentrum? Ook online planten kopen is vrij eenvoudig!

Een wasmand voor je zoon op kamers: echt wel nodig!

Een wasmand is echt wel fijn voor je zoon als hij op kamers gaat. Zo kan hij zijn was normaal ‘opruimen’ en zo voorkomen dat het door zijn hele kamer heen slingert. Of hij hem ook gebruikt is vers twee, maar je geeft hem in ieder geval wel de kans om het netjes te houden. En met een wasmand is het lekker makkelijk om met je was op ‘stap’ te gaan. De wasmand even omkiepen in je tas richting mama en de was wordt voor je gedaan… Of de wasserette uiteraard. Er bestaan zelfs wasmanden die al een waszak hebben, waardoor je je was kunt sorteren én zo de zak mee kunt nemen. Heel handig voor die zoon van je, dus!

Een bedside pocket is een handig cadeau voor je zoon op kamers

In veel studentenkamers is weinig ruimte en dus ook weinig ruimte voor kasten. Alle handige opbergaccessoires zijn dan ook welkom. Wat dacht je van een bedside pocket? Dit is een soort zak die je aan je bed kunt hangen en hier kan je leesvoer in bewaren of bijvoorbeeld je telefoon. Ze zijn er in allerlei uitvoeringen met verschillende soorten vakken.

Ook op kamers is een afvalbak onmisbaar

Een afvalbak is uiteraard onmisbaar. Misschien niet meteen het leukste om te geven, maar wel handig voor je zoon. Ze zijn er in allerlei maten, dus kan je even kijken welke maat voor je zoon het beste zal passen. Je zou ook kunnen kiezen voor een afvalbak waarin je je afval scheiden kunt. Zorg in ieder geval dat het een afvalbak is die goed afsluit. Ook qua prijsklassen kan je alle kanten op. Ook handig is een mini prullenbak voor op zijn bureau!

Mini koelkastje op zijn eigen kamer

Eén van de nadelen van het op kamers wonen, is dat je veel zaken moet delen met andere studenten of de bewoners van het huis. Zoals bijvoorbeeld de koelkast. Het is natuurlijk wel lekker als je ook gewoon op je kamer wat spulletjes koel kunt houden. Om niet voor je koud glas bier eerst weer je kamer uit te moeten, bijvoorbeeld. Een mini koelkastje kan dan een echte aanrader zijn.

Afbeeldingen: Pixabay.

Links kunnen affiliatelinks zijn.

Door Wil

Jongensmoeder in hart en nieren van 4 ondertussen volwassen zoons. Schrijfster, copywriter, storyteller bij mijn eigen tekstbureau 'geWILde teksten'. En blogger/schrijfster voor mijn eigen sites: 'Genietcoach.nl' en 'Voorjongensmoeders.nl'. En in 'oprichting': 'Voormeisjesvaders.nl'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *