Heeft je zoon een beetje veel energie en vraag je je af waar je hem even lekker kan laten hollen, spelen of simpel samengevat ‘lekker zijn gang kan laten gaan’? Of verveelt je zoon zich en weet je even niet wat je kunt gaan doen? We geven je hier enkele ideeën om met je kind(eren) heen te gaan zodat er even lekker voluit gespeeld kan worden.

Naar het strand

Heerlijk uitwaaien doe je op het strand. Reageert je kind erg op stormachtig weer? Waarom zou je die storm dan niet juist omarmen en lekker het strand opgaan? Daar zijn in ieder geval geen bomen die omwaaien 😉. Maar ook bij minder stormachtig weer is het strand een fijne plek om lekker te kunnen spelen. Nu zullen de warme zomerdagen voor dit soort activiteiten niet geschikt zijn, want dan hebben de badgasten het strand ingepikt. Op alle andere dagen kan je heerlijk met zand spelen, maar ook met een bal. Neem een vlieger mee of doe gewoon leuke spelletjes zoals tikkertje. Wie rent het hardst?

Naar de binnenspeeltuin of juist naar OERRR

Lekker spelen in een speeltuin is eigenlijk altijd goed. Bij slecht weer is een binnenspeeltuin een uitkomst, maar tijdens mooier weer kan een leuke natuurspeeltuin van OERRR ook een fijn idee zijn. De buitenlucht is immers goed voor je en je kunt zo het spelen ook nog aanvullen met even heerlijk door het bos wandelen (eh…rennen?).

Potje voetballen

Zoek een grasveld waar je even met elkaar achter de bal aan kunt zitten. Hoeft echt niet meteen een veld met doelen te zijn, want je kunt zelf met takken of jassen ook aangeven waar de bal tussendoor moet rollen om te scoren. Houden jullie niet van voetballen? Natuurlijk kan je ook kiezen voor basketballen. Alleen zal je dan wel een basket moeten zien te vinden… Of een andere sport natuurlijk.

Naar het zwembad

Heerlijk in het water bezig zijn: welk kind wil dat nou niet? Ook dat kan zowel binnen als buiten. En natuurlijk is het ene zwembad het andere niet. Wil je eens een keer iets anders? Dan ga je gewoon eens naar het zwembad in een andere gemeente. Of boek een dag zwemmen bij een vakantiepark. Dat voelt echt als een dag vakantie, omdat de vakantiesfeer er gewoon wel hangt. De subtropische zwembaden van Center Parcs zijn natuurlijk veel meer dan alleen maar even zwemmen. Zeker voor oudere jeugd is dit hartstikke leuk. Maar ook aan de kleintjes wordt gedacht en vaak zijn er dan ook meerdere speelplekken met water voor onze jongste kids.

Wintersport in eigen land

Bezoek een sneeuwhal, die je op veel plekken ondertussen kunt vinden. Kan je zoon skiën? Dan kan hij zich hier lekker uitleven. Heeft hij nog nooit op de lange latten gestaan? Dan is een les hartstikke leuk om te doen. Of misschien kiest hij dan wel liever voor een snowboard. Er zijn ook sneeuwhallen waar je andere activiteiten kunt doen, zoals sleeën met een grote band.

Trampoline park

Heerlijk springen: hoe raak je je energie beter kwijt dan op die manier? Let goed op welke leeftijden er worden toegestaan in jouw park naar keuze! Ook voor de grote pubers is dit een leuk idee!

Fietsen

Gewoon een rondje fietsen kan een beetje saai zijn. Maar met je fiets over een crossbaan mogen scheuren is natuurlijk een ander verhaal. Is dat niet zo’n goed plan of gewoon niet mogelijk? Maak dan je fietstochtje leuk door ergens heen te fietsen. Liefst een plek om nog even echt vrij te spelen en ergens een ijsje eten kan ook geen kwaad…

Buiten verstoppertje spelen

Zoek een leuke plek waar veel mogelijkheden zijn om je achter te verstoppen en speel heerlijk ouderwets verstoppertje met de kids. Een park met allerlei struiken bijvoorbeeld of misschien wel gewoon de speeltuin. In ieder geval een plek waar kinderen overal heen mogen hollen en niet alleen op de paden moeten blijven…

Hindernisbaan

Binnen of buiten kan je met allerlei meubels, takken of wat dan ook obstakels maken waar de kinderen overheen mogen klimmen en klauteren. Natuurlijk let je goed op wat je doet, want het is toch wel fijn als het geen grote valpartijen worden… Of zoek een plek waar dit soort toestellen al staan. Er zijn zelfs hindernisbanen te koop! Zoals bijvoorbeeld deze speelset met ballenbak bij Bol.com voor de allerkleinsten.

Afbeeldingen van Pixabay

Door Wil

Jongensmoeder in hart en nieren van 4 ondertussen volwassen zoons. Schrijfster, copywriter, storyteller bij mijn eigen tekstbureau 'geWILde teksten'. En blogger/schrijfster voor mijn eigen sites: 'Genietcoach.nl' en 'Voorjongensmoeders.nl'. En in 'oprichting': 'Voormeisjesvaders.nl'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *