Hoe maak je een uitnodiging?

Een uitnodiging maken voor het kinderfeestje van je zoon hoeft niet ingewikkeld te zijn. Maak jij zelf iets leuks, of doe je het samen met je zoon? Kies je voor een thema, dan pas je uiteraard het kaartje daarbij aan! Heb je twee linkerhanden of weinig tijd, dan kan je ook hele leuke kaartjes vinden om simpelweg te kopen. Ook daar geven we enkele voorbeelden van!

De 5 w’s (of nog beter: 6!)

Wat voor kaartje je ook maakt, denk eraan dat de 5 w’s erop staan. Zo weet je zeker dat alle benodigde informatie erop zal staan. Deze 5 w’s staan voor:

  • Wie (de jarige dus)
  • Wat (logisch, hij geeft een feestje)
  • Waar (waar vindt het feestje plaats of waar gaan jullie verzamelen)
  • Wanneer (dag en tijd)
  • Waarom (hm, overbodig in dit geval misschien, want iedereen snapt dat het om zijn verjaardag is, maar toch…)

Dit is het standaard rijtje, maar misschien moeten we er nog een W achteraan plakken: de W van weten. Jouw telefoonnummer en andersom wil jij graag het nummer van de ouder hebben. Zo zijn jullie allebei te bereiken. Kan superhandig zijn!

Een eenvoudige uitnodiging maken

Natuurlijk kan je het heel simpel houden en gewoon op de computer een uitnodiging maken. Naast de tekst, die je door kleurgebruik of via Word Art al leuk kunt maken, plaats je er mooie afbeeldingen bij. Dit kan een foto van de jarige zijn of wat feestelijke symbolen. Hou je een themafeestje? Uiteraard gebruik je dan afbeeldingen die daarbij passen.

Echt kaartje

Misschien net even mooier, maar wel meer werk, is het maken van een echt kaartje. Koop karton in het juiste formaatje en schrijf hier in een net handschrift de tekst op. Plak het verder vol met mooie afbeeldingen. Natuurlijk kan je ook de tekst uitprinten en dan opplakken. Ziet er toch weer heel anders uit dan een simpel geprint papiertje.

WC-rol met uitnodiging

Versier een wc-rol of een keukenrol en rol daar de uitnodiging van papier in op. Met een mooie strik om de rol is het weer een heel ander idee dan een enveloppe met een uitnodiging erin. Dit is leuk om samen met je kind te maken. Heb je een thema voor het jongensfeestje gekozen? Dan is het uiteraard het leukst als je de versiering hier ook op aanpast. Stel dat je een feestje geeft die om het EK of WK voetbal draait, dan is een oranje geverfde rol met een rood/wit/blauwe lint het mooist!

Fotoshoppen

Vind je het leuk om afbeeldingen te bewerken met één of ander fotoshopprogramma? Leuk, want zo kan je een heerlijk komische uitnodiging maken! Of je plant je kind midden in het thema wat je voor ogen hebt. Boven op de rug van een dino, bijvoorbeeld, voor het dinofeestje.

Confetti voor de uitnodiging

Met confetti

Schrijf het getal van de nieuwe leeftijd van je kind op een kartonnen kaartje met een lijmstift. Daarna laat je hier confetti opvallen. Dat kan je kopen, of je neemt meerdere kleuren papier waarin je gaatjes maakt met de perforator. Alle kleine gekleurde rondjes die nu achterblijven in de perforator kan je dan als confetti gebruiken. Het is het handigst als je eerst op de achterkant van het kaartje alle gegevens hebt geschreven. Zorg dat het goed droog is voordat je het kaartje in een bijpassende enveloppe doet!

Uitnodiging in leuke vormen knippen

Kies voor een andere vorm van het kaartje en je hebt al meteen een heel andere sfeer te pakken. De contouren van een hartje, een kat, een auto of misschien toch weer die dino… Teken het eerst op een kartonnetje en gebruik deze om de vorm op alle kaartjes over te trekken. Of je het bij enkel de contouren houdt of dat je ook nog details erbij tekent is helemaal aan jou. Je zou bij een kat bijvoorbeeld zijn kopje erop kunnen tekenen en dan op zijn buik alle gegevens schrijven.

Online zelf maken

Bij aanbieders waar je online zelf kaartjes kunt versturen is er ook vaak de mogelijkheid om uitnodigingen voor een feestje te maken. Lekker makkelijk, want zo worden ze niet alleen mooi, professioneel gemaakt, maar ook meteen opgestuurd! Je kunt vaak zelf een foto of afbeelding kiezen en natuurlijk je eigen tekst. Bekende aanbieders zijn kaartje2go , Tadaaz en Albelli.

Alles combineren

Maak er een mooi geheel van door alles in het thema van het kinderfeestje door te trekken. Zelf slingers maken en de uitnodigingen ook, kan dan een leuke optie zijn. Hoewel je ook prima kant-en-klare sets kunt kopen, waarbij alles bij elkaar matcht. En dan kan je het nog verder uitbreiden met ook de bekers, bordjes en het tafellaken in hetzelfde printje… Kinderfeestartikelen kan je prima op thema uitzoeken bij Bol.com.

Een paar leuke voorbeelden van uitnodigingen om te kopen

We zochten een aantal hele leuke voorbeelden voor themafeestjes voor je op, die we hieronder laten zien! Natuurlijk is dit maar een kleine greep en kan je op de site van bijvoorbeeld Bol.com zelf nog veel meer leuke kaartjes vinden.

Afbeeldingen: Pixabay

Door Wil

Jongensmoeder in hart en nieren van 4 ondertussen volwassen zoons. Schrijfster, copywriter, storyteller bij mijn eigen tekstbureau 'geWILde teksten'. En blogger/schrijfster voor mijn eigen sites: 'Genietcoach.nl' en 'Voorjongensmoeders.nl'. En in 'oprichting': 'Voormeisjesvaders.nl'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *